Manualele auxiliare de la clasa pregătitoare au fost bine primite de elevi şi de profesorii institutori ai acestora.
Ele sunt pline de imagini şi de jocuri menite să dezvolte creativitatea micilor şcolari, iar preţurile lor nu foarte mari le-au făcut destul de atractive pentru profesori şi elevi.
Manualele auxiliare au fost alese de profesorii institutori împreună cu părinţii elevilor, după o evaluare iniţială de două săptămâni, oferta de manuale fiind variată, alegerea făcându-se în funcţie de nevoile clasei şi, nu în ultimul rând, în funcţie de preţul de achiziţie
manualele auxiliare sunt o idee foarte bună, deoarece pregătesc elevii pentru clasa I, mai ales că mulţi dintre ei nu frecventau grădiniţa.
Lucrul cu manualele se face intercalat cu jocurile de socializare şi de verbalizare, rezultatul încântându-i atât pe copii, cât şi pe părinţi.
manualele respectă foarte bine particularităţile de vârstă, copiii învaţă bine după ele, sunt disciplinaţi la lucru şi fiecare încearcă să completeze caietul auxiliar astfel încât să arate cât mai frumos.
Deşi nu sunt obligatorii, părinţii nu s-au opus achiziţionării acestora, ele devenind indispensabile. Părerile părinţilor sunt în favoarea utilităţii manualelor, observând reacţia copiilor, care povestesc acasă cu plăcere despre acestea.
Orarul elevilor de la clasa pregătitoare include disciplinele: comunicare în limba română, educaţie pentru societate, religie, matematica şi explorarea mediului, muzică şi mişcare, TIC, educaţie fizică şi sport, consiliere, arte vizuale şi lucru manual.
Începând cu acest an şcolar, în comuna noastră s-a înfiinţat o clasă pregătitoare, cu 17 elevi.
În cazul a 3 de astfel de clase din satele Codreni, Scutari și Seliștea, elevii învaţă la un loc cu cei din clasa întâi, întrucât în adeste şcoli, din cauza numărului mic de elevi, s-a luat măsura derulării de învăţământ simultan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu