luni, 22 octombrie 2012

Meteo

Mâine vremea se anunţă în continuare frumoasă şi caldă.
 Soarele va avea o prezenţă generoasă, excepând Moldova şi zona Carpaţilor Orientali, unde se adună norii şi vor fi condiţii să plouă slab.
 Temperatura aerului în scădere în jumătatea nordică a Moldovei, va avea valori maxime de la 13 grade la Suceava, până la 22...23 de grade în mai multe localităţi din Câmpia Română.
În capitală, deasemnea o zi însorită şi caldă. Dimineaţa sunt anunţate 7...9 grade, dar până după-amiază se vor strânge 22...23 de grade.
Miercuri temperatura aerului va scădea în medie cu 4...5 grade în aproape toată ţara – astfel încât se vor înregistra maxime de la 10 grade în nordul Moldovei, până la cel mult 20 de grade in Oltenia.
 Cerul se va înnora temporar şi pe arii restrânse în Moldova şi la munte va ploua slab şi trecător.
Ceaţa poate să persiste în primele ore ale zilei, mai ales pe văile si in depresiunile din centrul ţării, iar vântul va sufla de la slab până la moderat.
 Şi în Bucureşti temperatura va fi în scădere. Cerul se va înnora temporar, dar nu sunt condiţii să plouă, iar termometrele vor arăta cel mult 16...17 grade – de această dată normală pentru data din calendar.
 Aerul cald prezent peste centrul continentului se va retrage dupa mijlocul săptămânii spre bazinul Mării Mediterane, iar in locul lui se va instala treptat o masă de aer rece polar, în nuanţe de albastru închis.
 În consecinţă şi în ţara noastră, după ce în primele doua zile ale săptămânii vremea va fi caldă, de miercuri se va înregistra o scădere treptată a temperaturii aerului, astfel încât regimul termic se va apropia de cel obişnuit pentru ultima decadă a lunii octombrie (asta înseamnă maxime ce nu vor mai atinge decât izolat 20 de grade în sud-vestul ţării).
 Ploile vor fi puţine şi slabe prin nordul ţării şi pe la munte, dar în weekend situaţia se va schimba – presiunea atmosferică va fi în scădere şi vor veni ploi pe arii extinse in aproape toată ţara, însă despre asta mai vorbim.

Niciun comentariu: