miercuri, 25 septembrie 2013

Inspecții tematice**Cu adrese în școli!

Inspectorii şcolari au demarat o amplă campanie de verificări în toate unităţile de învăţământ.
 Inspecţiile vizează în primul rând siguranţa în şcoli.
 „O primă concluzie este că majoritatea unităţilor au montate camere video”, a declarat Mihaela Huncă, inspector şcolar general.
 De asemenea, inspectorii şcolari vor puncta şi asupra modului cum au deschis anul şcolar directorii unităţilor de învăţământ, actul managerial sau planificările profesorilor
. Inspecţiile se vor termina pe 1 octombrie, iar ulterior se vor stabili planuri de măsuri pentru remedierea deficienţelor
 Astfel de verificări se derulează la începutul fiecărui an şcolar.
**
*
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean interzice colectarea de bani in scoli pentru fondul clasei, fondul scolii sau pentru materiale auxiliare.
 Inspectorul general al ISJ, Mihaela Hunca, a declarat ca unitatile de invatamant au fost atentionate cu privire la acest aspect, iar profesorii prinsi pe picior gresit vor fi sanctionati.
 Ea a mentionat ca au fost trimise adrese in scoli in acest sens.
 „Acolo unde vom avea semnalate astfel de cazuri, echipe ale Inspectoratului Scolar Judetean se vor deplasa si vor constata cele sesizate pentru a se lua masuri. Nu vom face rabat de la ceea ce am solicitat in adresa“, a precizat Mihaela Hunca, citata de botosaninews.
Ea a mentionat ca asociatiile de parinti pot sa sprijine unitate de invatamant, insa nu trebuie sa stranga fonduri in mod obligatoriu.
 „Nu putem interzice donatiile, anumite acte caritabile, dar nu se poate impune o taxa, un fond al clasei sau al scolii. Am facut in acest sens si un parteneriat cu Politia, cu alte servicii, astfel incat sa eliminam aceste practici“, a adaugat sefa ISJ.

Niciun comentariu: