miercuri, 30 octombrie 2013

Agricultorii vor primi 50% din subvenție!

Cei 800 de cultivatori de teren din Mileanca care au depus dosare pentru subvenţiile pentru suprafeţele lucrate au primit sau vor primi, până la finele lunii octombrie, 50% din valoarea ajutorului financiar oferit de Uniunea Europeană.
 După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Botoșani, în conturile tuturor beneficiarilor trebuie să intre, cel târziu până pe 31 octombrie, câte 61 de euro pentru fiecare hectar de teren lucrat.
 „Termenul iniţial de virare a primilor bani era finele lunii noiembrie, însă s-a făcut un efort, iar 50% din subvenţie va fi virată până la sfârşitul acestei luni.
 Dacă totul decurge normal până la finele lui 2013, se va vira şi a doua jumătate din subvenţia la hectar, plus încă 29 de euro la hectar, oferiţi suplimentar din fonduri guvernamentale”.
 Acesta i-a îndemnat pe oameni să-şi verifice conturile, iar în cazul în care sumele nu sunt virate până cel târziu pe 31 octombrie, să contacteze APIA Botoșani.
 Pentru campania 2013, subvenţia minimă la hectarul de teren lucrat va fi de 122 de euro, plus cei 29 de euro guvernamentali.
 Subvenţia este mai mare în cazul fermierilor din zonele de munte, încadrate ca defavorizate.
 Directorul APIA  a mai transmis că s-a aprobat acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură.
 Cererile de acord prealabil se depun după 20 de zile de la data intrării în vigoare a HG 763/2013, respectiv 10 octombrie a.c., dar nu mai târziu de 13 decembrie 2013.
 Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, stabilită la 21 de euro la 1.000 de litri, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Niciun comentariu: