miercuri, 9 octombrie 2013

Nepregătiți pentru iarnă!

O incursiune printre standurile de îmbrăcăminte a scos la iveală faptul că vremea friguroasă venită prea devreme i-a surprins pe comercianţi.
 Printre rafturi găseşti marfă din stocurile de anul trecut.
 “Achiziţionarea noilor produse vestimentare pentru sezonul rece o vom face abia după o lună, când frigul îşi va intra în drepturi pe deplin.
Altă raţiune de a folosi deocamdată stocurile restante ar fi preţurile destul de piperate din depozite la noua marfă”, a afirmat patroana unui stand.
 Oferta la hainele groase pentru iarnă la adulţi porneşte de la 85 de lei (tercot sau fâș) şi poate ajunge până la 380 de lei (stofă); la copii, pe categorii de vârstă, de la 55 de lei la 130 de lei;
 O încălţăminte pentru cei mari se poate ridica şi la 80 de lei, iar la juniori la 70 de lei, dar din piele.
Diferenţa o face atât calitatea produsului, cât şi chiria pe care o plătesc comercianții pentru spaţiu.
 În mare parte, produsele expuse spre vânzare nu sunt de provenienţă românească şi nici de calitate foarte bună.
 Motivul ni l-a explicat o altă comerciantă: “Marfa autohtonă nu are atât de multe modele şi zorzoane, iar calitatea foarte ridicată la produs nu o preferăm din cauza preţului foarte piperat, riscând să rămânem cu marfa nevândută”.
 De aceea, de regulă se oferă cumpărătorului, fie îmbrăcăminte şi încălţăminte de proastă calitate, fie de calitate medie.
 De regulă, întotdeauna la început de sezon este o explozie de preţuri, ca apoi, după o lună de zile preţurile să scadă la stand cu până la 30%.
 Milenceanul nostru mai are şi opţiunea second hand-urilor.
 Aici preţurile sunt mai apropiate de buzunarul omului de rând, hainele vânzându-se cu 45lei/kg, iar încălţâmintea, din piele, la adulţi ajunge 50-60 de lei şi la copii 20-30 de lei.
 Pentru moment, vremea s-a mai îmblânzit, dând un răgaz milencenilor pentru a se decide ce alegere să facă.

Niciun comentariu: