vineri, 18 octombrie 2013

Noiembrie, Decembrie, Ianuarie

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat estimarile sezoniere pentru intervalul noiembrie 2013 - ianuarie 2014, realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, avand un grad de realizare de aproximativ 60%.
 In luna noiembrie, temperatura aerului va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, exceptand zonele sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nordice, sub media multianuala lunara, care este de 4,2 grade Celsius.
 Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estulsi centrul tarii, local sub medie in sud, iar in restul teritoriului acestea vor fi in general normale, media multianuala lunara a precipitatiilor fiind de 43,9 litri pe metrul patrat.
 In luna decembrie, regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice.
 Media multianuala a temperaturilor pentru luna decembrie este de -0,6 grade.
 Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa peste media climatologica in centrul, estul si sud-estul tarii si apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.
 Media multianuala a precipitatiilor pentru luna decembrie este de 43,2 litri pe metrul patrat. In luna ianuarie, Valorile termice vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, iar local in partea de sud si sud-est a tarii sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.
 Media multianuala a temperaturilor pentru luna ianuarie este de -3,1 grade Celsius.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptand regiunile vestice, sud-vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare, media multianuala a precipitatiilor pentru ianuarie fiind de 37,2 de litri pe metrul patrat. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu: