luni, 21 octombrie 2013

Rechizitele gratuite întârzie ... din nou!

Cu toate că rechizitele oferite gratuit elevilor sărmani ar fi trebuit să ajungă la aceştia până la data de 10 octombrie, pachetul de caiete vor ajunge cu întârziere la unii dintre beneficiari.
 Circa 200 de elevi milenceni care provin din familii nevoiaşe beneficiază de rechizite gratuite în anul şcolar 2013-2014, printr-un program guvernamental demarat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
 Potrivit calendarului naţional, distribuirea către beneficiari ar fi trebuit să fie realizată în perioada 26 septembrie – 10 octombrie, însă doar o mică parte dintre elevi se pot bucura de pachetul primit de la minister.
 În alte şcoli din judeţ, rechizitele au ajuns în depozitul unităţilor, însă nu şi pe băncilor şcolarilor.
 Sumele alocate pentru rechizite şcolare sunt diferenţiate în funcţie de nivelul de învăţământ, după cum urmează: 25 de lei pentru elevii învăţământului primar şi 30 de lei pentru elevii aparţinând ciclului gimnazial. Fondurile necesare în vederea achiziţionării şi distribuirii acestor rechizite se asigură din bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale, suma totală a rechizitelor acordată pentru judeţul nostru fiind de 1.261.130 de lei.
 Rechizitele şcolare sunt acordate pe baza unei cereri care a fost în prealabil formulată de reprezentantul legal al elevului.
 Aceste rechizite şcolare se acordă în temeiul prevederilor legale elevilor care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi şi care fac parte din familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2013, este de maximum 50% din salariul de bază minim pe ţară.
 Ce conţin pachetele pentru elevi?
 Conţinutul pachetelor acordate elevilor variază în funcţie de specificul claselor în care aceştia sunt înscrişi. Spre exemplu, un pachet pentru clasa I conţine două caiete de tip I, două caiete de tip II, un caiet special abecedar, un caiet special de matematică, două caiete de matematică, două caiete de desen, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, creioane colorate, radieră, riglă, acuarele cu pensulă, ghiozdan, ascuţitoare, beţişoare şi patru coperte pentru caiete.
De cealaltă parte, un elev de clasa a VIII-a va primi patru caiete dictando, trei caiete de matematică, zece caiete studenţeşti, creioane, pixuri, ascuţitoare şi o pungă din plastic.

Niciun comentariu: