marți, 22 octombrie 2013

Reprezentant în Consiliul de Administrație

Camera Deputatilor a adoptat proiectul legislativ ce asigura elevilor reprezentarea corecta si directa in conducerea unitatilor de invatamant.
 Modificarile legislative prevad ca un reprezentant al elevilor sa participe cu drept de vot in consiliu de administratie si se vor aplica incepand cu noul an scolar.
Ele sunt rezultatul consultarilor pe care deputatul le-a avut cu reprezentantii Consiliului Elevilor.
 ,, Ne plangem ca tinerii nu sunt implicati in imbunatatirea sistemului de invatamant dar pana astazi aceasta sansa le-a fost refuzata. Modificarile propuse de noi vor duce la imbunatatirea cadrului de reprezentarea a elevilor, ca beneficiari principali ai sistemului educational din Romania, va duce la cresterea implicarii in viata scolara si la crearea unui sistem de responsabilizare a factorilor decizionali.
Ne-am fundat aceasta solicitare in baza principiilor enuntate in Constitutia Romaniei, legea educatiei nationale 1/2011. legea272/2004 privind drepturile copilului,legea 52/2003 privind transparenta decizionala, precum si Conventia pentru Drepturile Copilului, adoptata de Adunarea Generala a ONU si ratificata prin legea 18/1990.
Din punct de vedere legal, Consiile Elevilor vor desemna si mandata un reprezentat din randul elevilor,care ar varsta de 18 ani impliniti, pentru a se respecta prevederile articolului 211 din Codul Civil.Concret elevii vor putea prezenta situatia reala a mediului de invatamant si vor aduce propuneri pentru inbunatatirea acestuia, tranparenta in luarea deciziilor va creste, se va intari relatia de parteneriat intre elevi si cadrele didactic si limitarea coruptiei”, se arată în nota de fundamentare.

Niciun comentariu: