miercuri, 20 noiembrie 2013

O boală, două, trei boli!

Te-ai plictisit de boala pe care o ai?
 Internează-te în spital şi poţi face rost, gratis, de o boală nouă!
Aproape 20 de milenceni au păţit asta într-un an de zile, după ce au ajuns la spital să-şi trateze o afecţiune şi au plecat acasă cu o infecţie intraspitalicească.
Medicii spun că se înregistrează o scădere a cazurilor, iar dobîndirea de infecţii în spital nu e îngrijorătoare. Asta pentru că în majoritatea cazurilor, boala nouă se lipeşte de pacienţii care au probleme de imunitate. Cele mai frecvente infecţii nozocomiale sunt cele cu germeni de tip stafilococ, piocianic sau enterococ, care găsesc în oamenii bolnavi un teren fertil.
Cei cu probleme de sănătate care necesită perioade îndelungate de internare sunt în principal expuşi să contracteze un microb din spital. Şi intervenţia chirurgicală reprezintă însă un risc, pentru că sunt germeni care infectează plăgile, în ciuda tuturor substanţelor dezinfectante folosite în spitale.
 Cele mai multe infecţii de acest gen au fost raportate de Spitalul de Urgenţă Botoșani, unde au fost înregistrate peste 90 la sută din totalul cazurilor.
 Pe de altă parte, infecţiile dobîndite în spital sunt subraportate.
 Asta se întîmplă în toată ţara de ani de zile, ceea ce înseamnă că în realitate numărul îmbolnăvirilor este mult mai mare.

Niciun comentariu: