luni, 20 ianuarie 2014

Meteo pentru două săptămâni

Potrivit estimărilor meteorologilor, în Moldova în prima săptămână media valorilor maxime va scădea de la 2 la -8 grade Celsius, iar în a doua săptămână va creşte spre aproximativ 1 grad în ultimele zile ale intervalului. Evoluţia temperaturilor nocturne va fi asemănătoare, în scădere de la 1 la -11 grade Celsius în prima săptămână, apoi în creştere spre -4 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.
 Probabilitatea de precipitaţii, mai ales lapoviţe şi ninsori, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în primele zile ale prognozei, precum şi în intervalul 24-27 ianuarie.
 Până la sfârşitul primei săptămâni temperaturile maxime vor scădea treptat, de la medii de 4...5 grade la început spre -5 grade în jurul datei de 26...27 ianuarie, când minimele nocturne vor coborî spre valori medii de -11 grade, faţă de 0...1 grad la începutul intervalului.
 În a doua săptămână va avea loc o creştere a regimului termic, astfel încât, în ultimele zile, se vor atinge maxime diurne de -2 grade şi minime nocturne de -8 grade Celsius, în medie, vremea devenind normală termic pentru început de februarie.
 Trecător vor fi precipitaţii, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai mare pe 21 - 22 ianuarie, dar şi în intervalul 24 – 27 ianuarie.

Niciun comentariu: