vineri, 31 ianuarie 2014

Ordin să ajute bătrânii!

Din ordinul prefectului , toţi primarii din judeţ trebuie să se ocupe îndeaproape cu identificarea tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor.
Ieri dimineaţă, prefectul județului a transmis o solicitare către toate primăriile să organizeze “punerea în aplicare a unor măsuri speciale de protejare a persoanelor vulnerabile, respectiv persoane singure, cu probleme cronice de sănătate şi cazuri sociale, persoane care nu au resursele necesare pentru a-şi încălzi locuinţele în această perioadă”.
 Măsura a fost luată în contextul în care prognoza meteorologică pentru judeţul nostru în următoarele zile prevede temperaturi negative deosebit de scăzute, încadrate între minus 20 şi minus 15 grade.
Primii care trebuie să se implice în această activitate sunt asistenţii sociali din primării, cei care oricum ştiu sau ar trebui să ştie unde locuiesc bătrâni neputincioşi care nu au pe nimeni sau oameni bolnavi care nu se pot ajuta singuri şi nu sunt în stare să-şi facă focul sau să-şi cumpere o pâine.
 Scopul întregii mobilizări este ca nimeni să nu aibă de suferit şi în nici un caz să nu moară îngheţat.
 “Sunt sigur că solicitărilor noastre li se va da curs, pentru că nu este prima dată când autorităţile nemţene dau dovadă de implicare, omenie şi preocupare pentru viaţa unor semeni care au nevoie în mod special de ajutor”, a declarat prefectul.

Niciun comentariu: