marți, 21 ianuarie 2014

Se caută datornicii!

Fiscul începe să caute micii agricultori, care, din acest an, sunt obligaţi să achite impozit pe venit de 16% şi contribuţie de 5,5% la Fondul de Asigurări de Sănătate.
 Potrivit normelor intrate în vigoare anul trecut, agricultorii trebuiau să depună până în iunie, la Fisc, o declaraţie cu veniturile pe care estimau că le vor obţine din cultivarea pământului sau din exploatarea animalelor, iar până pe 15 decembrie să achite impozitul la primării sau la Fisc.
 Până acum, finanţiştii au primit doar 352 de declaraţii din partea fermierilor milenceni, fiind specificat un venit total de 2 milioane lei, la care s-a aplicat un impozit de un milion de lei.
Din această cauză, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a solicitat de la APIA o situaţie cu proprietarii de terenuri, iar de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor o situaţie cu numărul de animale, documente prin care vor fi identificaţi plătitorii de impozit.
 Fermierilor li se vor emite decizii de impunere, în care li se va calcula impozitul aferent anului 2013 şi li se vor specifica sumele de plată.
 Dacă sumele nu vor fi achitate, va începe procedura de executare silită.

Niciun comentariu: