miercuri, 5 februarie 2014

Invitaţie Organizaţiilor Non-Guvernamentale interesate

Potrivit calendarului anului şcolar 2013-2014, săptămâna 7-11 aprilie 2014 va fi dedicată activităţilor educative, extracurriculare și extrașcolare, desfăşurate în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
În acest sens, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) lansează o invitaţie Organizaţiilor Non-Guvernamentale interesate să se implice în aceste programe educaţionale.
 Astfel, ONG-urile care doresc să se implice în acest program naţional pot accesa platforma online dezvoltată de MEN (http://sae.edu.ro) pentru a-și posta propunerile de proiecte în scopul realizării activităţilor de parteneriat.
Data de închidere a platformei va fi 4 martie 2014.
 În săptămâna 7-11 aprilie 2014 nu se organizează cursuri conform orarului obișnuit, ci fiecare şcoală are obligaţia de a implica elevii în activităţi care să pună în valoare talentele și capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curricula şcolară.
Tipurile de activităţi care pot fi organizate în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!” pot include: activităţi culturale, activităţi tehnico-știinţifice, activităţi sportive, activităţi de educaţie pentru sănătate, activităţi de educaţie ecologică și de protecţie a mediului, activităţi de educaţie rutieră.
 În 2013, activităţile propuse de şcolile din comuna noastră au fost foarte variate şi au acoperit fiecare domeniu recomandat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Totodată, şcolile au încheiat şi parteneriate cu o serie de instituţii.

Niciun comentariu: