joi, 13 februarie 2014

Mai puţini angajaţi în învăţământ!

De la 1 septembrie 2014, numărul de posturi din învăţământul botoșănean va fi mai mic cu 103, ca urmare a unui ordin al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
 Documentul înaintat de ministerul de resort Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) prevede ca, în anul şcolar 2014-2015, Botoșani să se încadreze în numărul maxim de posturi de 5.259 (la învăţământul de masă), cu 103 mai puţine faţă de câte sunt în acest an şcolar.
 Inspectoratul Şcolar are obligaţia de a se încadra în numărul maxim de posturi aprobat, însă deocamdată este neclar cum se va face acest lucru în condiţiile în care nu au fost publicate şi normele de aplicare.
 IŞJ nu ştie de unde vor fi tăiate posturile
Potrivit reprezentanţilor IŞJ , documentul care prevede numărul maxim de posturi în învăţământ este Ordinul ministrului Educaţiei nr. 3041 din 29 ianuarie 2014.
 Ordonanţa nu prevede cum vor fi făcute aceste reduceri.
 Adresa Ministerului Educaţiei Naţionale a ajuns la IŞJ  la începutul acestei luni şi este semnată de directorul Direcţiei Generale Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară Naţională, Corina Marin, şi de directorul Direcţiei Generale Buget-Finanţe şi Resurse Umane, Mihai Păunică, din cadrul MEN.
 Tăierile se vor face doar de la învăţământul de masă, numărul de posturi finanţate de Consiliul Judeţean pentru învăţământul special rămânând identic cu cel de anul trecut – 415.
 Dacă tăierile se vor face din rândul personalului didactic auxiliar, al celui nedidactic sau în cadrul profesorilor încă nu se ştie, cert este că numeroase unităţi din judeţ reclamă că dispun de personal insuficient, iar această măsură va genera nemulţumiri.
Cu toate acestea, în cazul judeţului Botoșani, numărul de posturi care urmează să fie desfiinţate nu este printre cele mai mari, fiind judeţe unde MEN doreşte să taie chiar şi 250 de posturi.

Niciun comentariu: