joi, 6 martie 2014

Începute și abandonate!

Lucrări începute în urmă cu ani de zile şi abandonate din lipsă de finanţare ar putea fi preluate, pentru a fi finalizate, de către Consiliul Local, în condiţiile în care o parte din finanţare ar putea fi obţinută din fonduri nerambursabile.
 Investiţiile respective, în valoare de peste 15 de milioane de lei (150 de miliarde de lei vechi), au fost demarate în urmă cu aproximativ şapte ani, la două importante unităţi de învăţământ.
 „În comuna noastră sunt mai multe investiţii începute de Guvern, mai exact de Ministerul Educaţiei, în 2007, dar care nu sunt finalizate nici astăzi.
 Acestea ar putea fi făcute prin accesarea unei măsuri recent lansate prin Programul Operaţional Regional”, a anunţat  primarul , Ioan Ursache.
 Este vorba de două proiecte, de care ar beneficia două unităţi de învăţământ:
-Unitate-grup sanitar la Școala Gimnazială Nr.l Mileanca;
- Școala Gimnazială Nr.2 Codreni.
Ghidul solicitantului fondurilor POR spune că Primăria trebuie să fie titularul acestor proiecte, care în prezent nu figurează în lista de investiţii a Primăriei Mileanca.
„Căutăm să vedem cum putem transfera aceste investiţii la Primărie, pentru a solicita finanţarea lor din diferenţele de fonduri rezultate în urma executării unor proiecte pe fonduri europene. Noi, ca Primărie, vrem să le finalizăm, dar avem nişte elemente neclare – valoarea de inventariere, cine face predarea-primirea, etc. Nu preluăm mâţa-n sac, trebuie verificată documentaţia de achiziţie, dacă nu este eligibilă nu se poate merge mai departe”, a adăugat edilul, care a precizat că sunt multe datorii din urmă pentru lucrările efectuate.
 În opinia sa, pentru a fi preluate aceste investiţii, ar trebui achitate de către Guvern toate plăţile restante.

Niciun comentariu: