luni, 17 martie 2014

Prognoze 17-30 Martie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 17 – 30 martie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
 Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. MOLDOVA
 Regimul termic diurn va caracteriza, în prima saptamâna, o vreme în încalzire, cu temperaturi de la 14…16 grade la începutul intervalului spre 17…19 grade între 22 si 24 martie, abaterea pozitiva fata de normele perioadei fiind de aproximativ 8 grade.
 Din 25 martie o usoara racire a vremii va determina scaderea maximelor diurne spre 12…14 grade, comparabile cu mediile multianuale ale ultimei decade a lunii martie.
Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între 2 si 4 grade Celsius, pe tot parcursul perioadei de prognoza.
 Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ si pe arii restrânse, va fi mai ridicata pe 19 martie, precum si în intervalul 24 – 27 martie.

Niciun comentariu: