marți, 20 mai 2014

Campanie... amânată!

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani au anunţat că, din lipsă de vaccinuri pe stoc, campania de vaccinare a elevilor de clasa a VIII-a, împotriva difteriei şi a tetanosului, anunţată, iniţial, pentru luna mai, a fost amânată.
 “Campania de vaccinare a fost amânată momentan.
 Nu există, în acest moment, pe stoc, suficiente doze de vaccin şi nu s-a dorit vaccinarea parţială a copiilor. În momentul în care vom primi dozele necesare de vaccin, vom începe imunizarea elevilor”, a declarat şeful Serviciului epidemiologic din cadru DSP.
 Vaccinul diftero-tetanic este necesar pentru întărirea sistemului imunitar şi protejarea organismului împotriva difteriei şi a tetanosului.
 Se efectuează cu vaccin bivalent, ce conţine anatoxină difterică purificată şi anatoxină tetanică purificată. Vaccinul DT se administrează fie ca doză de rapel la copilul mare, după primele doze din primii ani de viaţă, fie ca primă vaccinare la copiii mari şi adulţii nevaccinaţi sau cu antecedente incerte de vaccinare.
 Această vaccinare face parte din Programul Naţional de Imunizări şi este obligatorie pentru toţi elevii care nu au contraindicaţie medicală.
 Aproximativ 48 de elevi de clasa a VIII-a din comună vor primi vaccinarea diftero-tetanică.

Niciun comentariu: