marți, 20 mai 2014

Cardurile de sănătate

Cardurile naţionale de sănătate vor fi distribuite către asiguraţi prin Poşta Română, urmând să ajungă la oameni până în toamnă.
 În cazul în care titularul nu va fi găsit la domiciliu de două ori, acesta va fi returnat la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), de unde va fi ridicat personal.
Până în prezent Imprimeria Naţională şi Serviciul de Distribuţie Paşapoarte care se ocupă cu personalizarea datelor au realizat aproximativ opt milioane de carduri.
 Potrivit site-ului CNAS, informaţiile minime care vor putea fi accesate de pe card vor fi datele de identitate şi codul numeric personal, dovada achitării contribuţiei la sănătate, diagnosticele medicale cu risc vital, grupa sanguină şi RH-ul, data expirării cardului sau numărul de identificare şi acronimul casei de asigurări.
 Plata serviciilor de distribuţie va fi suportată din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, în schimb cititoarele vor fi suportate de fiecare furnizor de servicii medicale din bugetul propriu, costul unuia încadrându-se între 30 şi 50 de euro.
 Cardurile vor fi obligatorii începând cu 1 ianuarie 2015.

Niciun comentariu: