luni, 26 mai 2014

Euro-dezinteres!

Milencenii nu s-au arătat interesaţi pe cine vor trimite în Parlamentul European să-i reprezinte, fapt demonstrat de prezenţa redusă în secţiile de votare din comună, de la primele ore ale dimineţii din duminica scrutinului.
 Lumea a preferat să profite de vremea frumoasă şi să se relaxeze în weekend decât să meargă la vot.
 Prin urmare, la ora 10 (prima raportare), în comună, prezenţa la urne a fost de 3,25%, pe locul 26 în județ, Media pe ţară a fost de 4,61%.
 Secţiile de votare au fost deschise de la ora 7 dimineaţa şi nu s-a semnalat niciun incident organizatoric. Totul a decurs bine, de aici trăgând şi concluzia că nu a fost o miză atât de mare, la nivel local, încât să apară, pe ici-colo, incidente demne de consemnat.
 Comparativ cu prezenţa la alegerile europarlamentare de acum cinci ani, putem observa că interesul nemţenilor de a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European s-a mai redus, deşi nu cu mult.
La precedentul scrutin organizat Mileanca pentru alegerile europarlamentare, în 2009, la ora 10, prezenţa la vot a fost de 4,65%, la o medie pe ţară de 4%.
 Amiaza, mai degrabă pentru relaxare decât pentru votare
 Orele amiezii nu au adus o afluenţă mai mare de alegători.
 S-a păstrat cam acelaşi ritm astfel că, la ora 13, prezenţa la urne a fost de 12,05%, în continuare sub media pe ţară - 12,54%.
 La eurovotul din 2009, prezenţa la ora 13 a fost de 12,26 %.

Niciun comentariu: