joi, 29 mai 2014

EVALUARE NATIONALA CLASA A IV-A: MATEMATICĂ

Elevii de clasa a IV-a au sustinut joi proba la matematica, din cadrul Evaluarii Nationale.
 Acestia au avut de rezolvat 20 de exercitii, incepand de la probleme cu numere, pana la mutari pe tabla de sah.
 Evaluarea națională a elevilor din clasa a IV-a se va încheia pe 30 mai, cu proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Următoarele evaluări vor avea loc la clasele a II-a, în 2-4 iunie, și la clasele a VI-a, în 5 și 6 iunie. Competențele pe care elevii trebuie deja să le fi acumulat sunt conform nivelului specific vârstei — competențe de scris-citit, folosirea corectă a limbii române și a limbii materne, competențe de comunicare în limba română și limba maternă, competențe în domeniul matematicii și al științelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și având un nivel mediu de dificultate.
 Durata alocată rezolvării testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a și 60 de minute pentru fiecare test pentru clasa a IV-a și clasa a VI-a.
 Un raport de tip PISA cu evaluări pe fiecare competență pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a va fi realizat la nivel național, anunță Ministerul Educației Naționale (MEN), conform unui comunicat remis presei miercuri.

Niciun comentariu: