luni, 19 mai 2014

Noi modele de subiecte

Elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a care se pregătesc pentru evaluarea naţională pe care o vor susţine, în premieră, de la sfârşitul lunii mai, au la dispoziţie noi modele de subiecte care să-i ajute să se pregătească. Acestea au fost publicate vineri, 16 mai, de Ministerul Educaţiei şi pot fi descărcate de pe site-ul oficial al instituţiei.
 La sfârşitul lunii martie au fost publicate primele modele de teste pentru acest tip de evaluare, câte un exemplar pentru fiecare probă.
 Evaluările naţionale la clasele mici încep, pe 28 mai, cu proba la limba română pentru clasa a IV-a.
 Pe 29 mai, aceştia vor susţine proba la matematică.
 Pe 2 şi 4 iunie vor susţine probele elevii de clasa a II-a, la limba română, scris – citit şi matematică.
 Pe 5 şi 6 iunie vor susţine evaluarea naţională elevii de clasa a VI-a, la limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe.
 Probele vor fi susţinute de elevi în şcoală, în clasa în care învaţă, sub supravegherea învăţătorului şi a unui cadru didactic care nu predă la clasă.
 Elevii nu vor primi note în catalog ca urmare a acestor teste şi nu se vor face clasificări, nici pentru profesori, nici pentru elevi sau pentru unităţi de învăţământ.
 Testele vor veni în ajutorul învăţătorilor şi profesorilor de la clasă, care, în funcţie de rezultatele obţinute, vor alcătui un plan individualizat de lucru pentru elevii care nu au reuşit, încă, să atingă standardele obligatorii la sfârşitul anului şcolar.
 Rezultatele obţinute de elevii de la clasa a IV-a vor fi folosite pentru realizarea unei diagnoze a sistemului de învăţământ, pe baza achiziţiilor elevilor la finalul unui ciclu de învăţământ.

Niciun comentariu: