luni, 12 mai 2014

Norme metodologice în aceste zile!

Ministrul Agriculturii a declarat că Legea vanzării terenurilor agricole va avea norme metodologice în aceste zile, după ce comercializarea suprafeţelor din extravilan s-a blocat de la intrarea în vigoare a Legii 17/2014. Legea nu a putut fi aplicată fără norme, iar unii notari au refuzat chiar să încheie contracte de vanzare – cumpărare.
 Vanzătorii trebuie să aştepte o lună, întrucat există mai multe categorii de persoane cu drept de preemţiunie, iar primăriile joacă rol de intermediar cu Ministerul Agriculturii.
Din cauza acestui efort suplimentar, este posibil ca o cotă parte din impozitul încasat de stat pentru persoanele fizice să rămană la autorităţile locale.
 #Ministerul Agriculturii vrea să înfiinţeze “taxa vitivinicolă”, pentru funcţionarea Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivincole.
Iniţiativa vine să reducă numărul taxelor într-un singura. Acesta este percepută pentru activităţile de autorizare anuală a plantaţiilor viticole pentru producţia de vinuri cu denumire de origine controlată şi vinuri cu indicaţie geografică; atestarea dreptului de utilizare a denumirii de origine controlată şi a indicaţiei geografice pentru comercializarea vinurilor cu denumire de origine controlată şi/sau a vinurilor cu indicaţie geografică; acordarea drepturilor de plantare din rezervele judeţene şi rezerva nanţională, după certificarea defrişării de către Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol.

Niciun comentariu: