luni, 12 mai 2014

Meteo: 12 - 25 Mai

Administraţia Naţională de Meteorlogie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 12-25 mai.
 Până pe 14 mai, în Moldova, vremea se va răci treptat, iar valorile maxime vor ajunge, în medie, la 17 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul regiunii.
 După această dată, vremea se va încălzi treptat, devenind caldă pentru această perioadă a anului, iar la sfârşitul intervalului de prognoză se vor atinge valori medii pe întreaga regiune de 27 de grade Celsius. Minimele termice vor fi mai scăzute în prima săptămână, când vor avea variaţii ale mediilor regionale între 7 şi 11 grade, apoi şi acestea vor creşte cu 3...6 grade până la finalul celei de a doua săptămâni.
 Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse şi local mai însemnate cantitativ va fi mai mare pe 14 şi 15 mai.
 LA MUNTE
 Temperatura aerului va marca o scădere până pe data de 16 mai, când medile maximelor vor coborî spre 6 grade Celsius, pornind de la 11...12 grade în primele zile.
 În a doua săptămână, vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor fi în creştere, şi vor atinge, în medie, 19 grade spre sfârşitul celei de a doua săptămâni, când vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. În prima jumătate a intervalului vor fi şi dimineţi cu temperaturi de 0...2 grade, cel mai probabil între 16 şi 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o creştere şi, după 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scădea sub 9 grade.
 Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi local importante cantitativ pe 14 şi 15 mai, când la altitudini mai mari se vor semnala precipitaţii mixte.

Niciun comentariu: