vineri, 9 mai 2014

O nouă PROBĂ la EVALUAREA NAŢIONALĂ!

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, consideră că elevii claselor a VIII-a ar trebui să susţină o probă de limbă străină la evaluarea naţională, întrucât la aceste discipline nu sunt testaţi decât abia la bacalaureat.
 “Competenţa de limbi străine nu o evaluăm decât la bacalaureat.
Acum încercăm pe testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva.
 În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină.
 De mult timp trebuia să fie acest lucru.
Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru.
 Dar înainte de a fi examen, pentru că aceasta este distincţia pe care trebuie să o facem, înainte trebuie să fie evaluare fără notă, fără pedeapsă, fără premiu, ci doar antrenament.
 Aceste competenţe de limbă sunt evaluate la nivelul clasei a VI-a încet, gradual va trebui să le testăm şi pe clasele mai mici”, declarat Remus Pricopie, joi, la o dezbatere.
Potrivit lui, s-a vrut introducerea unei a doua limbi străine începând cu clasa a III-a, dar s-a constatat că nu există profesori în mediul rural.
 oficialii din Ministerul Educaţiei, care vor să treacă Testele Naţionale şi Bacalaureatul de pe hârtie, pe calculator.
 Ministrul Remus Pricopie spune că primele examene digitale ar urma să fie date peste 10 ani. Acesta este termenul în care autorităţile speră să informatizeze toate şcolile.
Remus Pricopie admite că evaluările naţionale sau examenul de Bacalaureat nu pot fi susţinute, deocamdată, pe calculator.
 Odată cu digitalizarea claselor, însă, ministrul Educaţiei este sigur că elevii vor ajunge să susţină testele pe computer.
Deocamdată au fost inaugurate alte trei clase digitale.
Toţi elevii au acces gratuit în şcoli la aplicaţii Google, cu care pot învăţa mai uşor Geografie, Matematică sau chiar limba română.

Niciun comentariu: