marți, 13 mai 2014

Terenurile au fost însămânțate!

Campania de primăvară din agricultură a fost finalizată, iar producătorii milenceni aşteaptă acum să vadă evoluţia vremii, pentru a-şi putea face calculele referitoare la recolta pe care o vor avea.
 S-a încheiat însămânţarea porumbului, iar următoarea procedură semnificativă va fi recoltarea rapiţei, care este, în prezent, în plină floare.
 “Lucrările de însămânţare au fost finalizate şi pregătim cele necesare pentru recoltarea rapiţei.
 În total, am semănat 70 de hectare de porumb în această primăvară.
 În cazul a 50 de hectare de porumb şi 20 de floarea soarelui, care au fost însămânţate înainte de Paşti, a trebuit reluată procedura, încât vremea nu a fost prielnică şi nu a rodit aşa cum trebuie.
 În prezent, culturile arată foarte bine, la orz a dat spicul, grâul este şi el pe drumul cel bun, iar rapiţa este în plină floare.
 Am finalizat inclusiv aplicarea tratamentelor pentru boli şi dăunători, precum şi erbicidarea suprafeţelor unde a fost însămânţat porumbul, iar de acum aşteptăm recoltarea rapiţei.
 Aceasta se va face în jurul datei de 1 iulie, iar până atunci pregătim utilajele, reparăm combinele şi remorcile, astfel încât să nu fim prinşi nepregătiţi”, a afirmat  Vasile B, managerul societăţii Milsat.

Niciun comentariu: