marți, 13 mai 2014

Calendar europarlamentar

Astăzi pleacă de la Bucureşti spre Biroul Electoral Judeţean importante cantităţi de materiale care vor fi folosite la alegerile din 25 mai.
Astfel, de la Regia Monitorului Oficial vor fi încărcate şi transportate cele 300.202 buletine de vot.
 Conform legii, numărul buletinelor de vot repartizat acoperă numărul de persoane din lista electorală permanentă + 10%.
 Asta înseamnă că, în conformitate cu ultimele cifre oficiale, în Botoșani figurează cu drept de vot 273.456 de persoane.
 În această cifră intră şi cei care se află la muncă în străinătate şi nu au cerut anterior scoaterea lor pe lista din Botoșani şi includerea pe lista de la consulatul sau ambasada de care aparţin.
Tot de la Regia Monitorul Oficial vor fi preluate azi şi cele 300.876 de timbre autocolante cu înscrisul votat, timbre care se aplică pe cărţile de identitate ale celor care şi-au exprimat votul.
Diferenţa dintre numărul de buletine de vot şi cel de timbre este dată de faptul că încă mai sunt numeroase persoane (de vârste înaintate) care nu au cărţi de identitate ci vechile buletine.
Ori pe respectivele documente nu se plică timbrul autocolant ci ştampila cu VOTAT.
 Şi dacă tot veni vorba de ştampile, şi acestea vor fi preluate tot azi, tot din Bucureşti, de la Regia Monetăriei de Stat.
Este vorba despre 1405 ştampile care vor fi repartizate celor 381 de secţii de votare din judeţ.
Toate aceste materiale sunt aduse cu pază asigurată de jandarmi şi sub atenta monitorizare a Prefecturii. Tot în aceste zile, legat de organizarea alegerilor europarlamentare, miercuri, 14 mai va avea loc procedura de completare a Biroului Electoral Judeţean cu reprezentanţii partidelor politice.
Tot miercuri se trage linie la operaţiunea de stabilire a secţiilor de votare, activitate de care răspund primarii, dar care, în Botoșani este, practic, deja finalizată.
A doua zi, joi, are loc la Tribunal desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor din cele 381 de secţii de votare din judeţ.
Vineri, numele celor 662 de preşedinţi şi locţiitori trebuie comunicate de Tribunal Biroului Electoral Judeţean

Niciun comentariu: