miercuri, 11 iunie 2014

Până pe 30 iunie

Fermierii care îşi vor asuma în mod voluntar angajamente privind bunăstarea porcinelor şi păsărilor pentru minimum cinci ani, începând cu 1 iulie 2014, pot depune cereri de ajutor pentru creşterea porcinelor şi a păsărilor, până pe 30 iunie.
 Este vorba despre cererile de ajutor pentru Măsura 215 – pachetul a) – Plăţi pentru bunăstarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) şi pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor (a doua sesiune de depunere).
 Beneficiarii pot depune o singură cerere de ajutor, pentru toate exploataţiile deţinute, la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază au sediul social sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.
 Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată până pe 30 iunie sunt eligibile exploataţiile noi (ferme noi) care nu au avut încheiate angajamente până la 15 februarie 2013 pentru pachetul a) – porcine şi, respectiv, până la 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) – păsări.
Beneficiarii pachetului a) sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar – veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor.
 Beneficiarii pachetului b) sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor autorizate sanitar – veterinar.
Cererea de ajutor poate fi completată pe format de hârtie sau on-line de către beneficiarul individual, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro .

Niciun comentariu: