marți, 10 iunie 2014

Zile libere

Romanii vor avea mai multe zile libere, daca un proiect de lege, depus la Camera Deputatilor, va fi adoptat. Un grup de parlamentari  propune ca fiecare zi care face legatura intre weekend si o sarbatoare legala sa fie declarata nelucratoare.
 In momentul de fata, exista 12 sarbatori legale.
 Proiectul de completare a Codului Muncii, depus la Camera Deputatilor, de 13 parlamentari , prevede: "Daca intervalul de timp dintre zilele de sarbatoare legale din timpul saptamanii si zilele de repaus saptamanal este de 24 de ore, acestea vor fi considerate de drept zile nelucratoare.
 Pentru termene mai mari de 24 de ore, acordarea de zile libere se stabileste prin hotarare a Guvernului".  Initiatorii au explicat astfel ca, daca o zi de sarbatoare legala cade intr-o zi de marti sau de joi, bugetarii sa aiba liber si luni si, respectiv, vineri, informeaza romaniatv.net.
"Propunem ca regula intervalul de cel mult 24 de ore intre ziua de sarbatoare legala si ziua de repaus saptamanal pentru declararea zilei libere ca punte intre ele", a precizat um inițiator.
 "Prin adoptarea acestui proiect de lege, se vor compensa si zilele de sarbatoare legala ce cad la sfarsitul saptamanii, sambata sau duminica", a adaugat alt inițiator.

Niciun comentariu: