vineri, 25 iulie 2014

Internările de o zi!

Internările de o zi sunt cele pe care medicii, vrând-nevrând, pun accent după ce oficialii de la Bucureşti au scos nu mai puţin de 300 de boli de pe lista spitalizărilor continue.
 Dacă până acum decizia internării unui pacient era lăsată la latitudinea medicului, noul pachet de bază revizuit e clar în privinţa afecţiunilor ce necesită spitalizare.
 Astfel, bolnavii cu pneumonii, diabet şi ulcer fără complicaţii, boli de inimă ori infecţii intestinale sau fracturi costale nu vor mai ocupa paturile de spital pentru o vreme îndelungată, ca pe vremuri, când un pacient era internat până la şapte zile.
 Mai complicat este, însă, în secţiile unde pacienţii sunt supuşi intervenţiilor chirurgicale, faţă de cele în care bolnavii erau monitorizaţi sub tratament.
Dacă înainte se făceau nu mai mult de 10 sau 15 internări de zi, acum numărul lor este de 10 ori mai mare. Nu există o evaluare a acestor cazuri, pentru a se  prezenta care este suma decontată de Casa de Asigurări de Sănătate pentru internările de o zi, doar că asta e procedura după care trebuie să fie încadrate cazurile.
 În această categorie trebuie să se claseze intervenţiile foarte simple, cum ar fi scosul firelor, o artroscopie pentru diagnosticare, infiltraţii la genunchi şi altele.
 Internările de o zi în această lună sunt în aceeaşi proporţie cu cele continue a spus dr. R C, medicul şef al secţiei Ortopedie.
 Pacientul beneficiază de spitalizare mai mare de o zi numai în situaţia în care viaţa sa este pusă în pericol şi necesită supraveghere medicală continuă, diagnosticul nu poate fi stabilit în ambulatoriu, ori este nedeplasabil sau necesită izolare în secţii precum cea de Boli Infecţioase - unde un pacient, cum ar fi bolnav de hepatită, trebuie să stea internat aproape trei săptămâni sub supraveghere şi tratament.
 Responsabilii din Sănătate susţin că prin internările de o zi sunt reduse şi costurile în sistem, în timp ce unii medici care ştiu cel mai bine cum stau lucrurile atrag atenţia că aproape jumătate dintre intervenţiile de pe lista indicată de oficiali nu pot fi rezolvate peste noapte.

Niciun comentariu: