miercuri, 20 august 2014

Indemnizație de șomaj

Absolvenţii a cel puţin 10 clase, în vârstă de minim 16 ani, pot beneficia de indemnizaţie de şomaj de 250 de lei, pentru o perioadă de şase luni, cu condiţia să se înregistreze la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, Darabani,  în maxim 60 de zile de la data absolvirii.
 Conform Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, persoanele care au absolvit instituţiile de învăţământ, în vârstă de minim 16 ani, pot primi indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni.
 Indemnizaţia va reprezenta 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj. Persoanele care îndeplinesc aceste condiţii şi care doresc să beneficieze de indemnizaţie de şomaj, trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maxim 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.
 Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada în care absolventul va beneficia de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională).
 Actele necesare pentru înscrierea absolventului la agenţia de ocupare a forţei de muncă:
 # act de identitate în original şi copie;
 # acte de studii şi de calificare sau adeverinţă care să ateste data absolvirii, în original şi copie;
 # adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă, ori că are eventuale restricţii medicale.

Niciun comentariu: