duminică, 10 august 2014

"Parada Fanfarelor"

Cea de-a IX-a editie a Festivalului "Cântecului, Jocului, Portului şi Meşteşugurilor" a continuat duminica dimineata cu "Parada Fanfarelor".
 Au sosit in municipiul Botosani formatii din Vorona, Hudeşti, Mileanca, Candesti, Leontica-Suceava si Hârlău-Iasi.
 Acestea au ajuns in fata Consiliului Judetean, iar de acolo au plecat pe traseul Piata Revoluţiei – Casa Sindicatelor – Casa Cărţii – Calea Naţională – Cuza Vodă – Pietonalul Unirii.
Botosanenii care au vazut formatiile pe traseu s-au oprit, au facut fotografii si au filmat, fiind foarte impresionati de tinerii si batranii care suflau in instrumente.
 Parada costumelor populare a început în jurul orei 11:00 în fața Prefecturii, acolo unde s-au adunat formații, atât din mai multe localități din județul Botoșani cât și din Iași și Suceava, arătându-și măiestria în a cânta la instrumente muzicale. În ciuda caniculei de afară, botoșănenii s-au adunat cu mic cu mare pentru a lua parte la acest eveniment cu totul deosebit.
 Parada a durat nu mai mult de jumătate de oră, după care toți cei prezenți la festival cu pancarte în mâini, pe care era scris locul de unde proveneau, și-au început marşul prin oraș.

Niciun comentariu: