vineri, 17 octombrie 2014

Fonduri pentru drumuri

Județul Botoșani a primit fonduri de la Guvern pentru drumuri, bani care trebuie însă cheltuiți până la sfârșitul acestui an, în caz contrar nu se vor mai putea utiliza anul viitor.
Reprezentanții Consiliului Județean au avut miercuri o consultare cu primarii pentru a vedea ce nevoi au, dar și cu Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, urmând ca ulterior să împartă acești bani. Guvernul a hotărât suplimentarea bugetelor locale la nivelul administraţiilor judeţene cu încă 450 de milioane lei, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată.
Banii au fost alocaţi în conformitate cu prevederile articolului 4, litera c) din Legea nr. 356/2013 a bugetului de stat pe anul 2014, care prevede că sumele alocate prin hotărâre de guvern au menirea finanţării cheltuielilor privind repararea drumurilor judeţene şi comunale.
 Repartizarea se face pe unităţi administrativ-teritoriale, în funcţie de lungimea şi starea tehnică a acestora, prin hotărâre, de către consiliul judeţean, după consultarea primarilor, prevede legea mai sus menţionată. Hotărârea de Guvern a fost semnată pe 7 octombrie de premierul Victor Ponta, de vicepremierul Liviu Dragnea, de ministrul Finanţelor Publice Ioana-Maria Petrescu şi de ministrul delegat pentru buget Darius-Bogdan Vâlcov.
Actul, publicat ulterior în Monitorul Oficial al României, prevede şi că ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate.

Niciun comentariu: