vineri, 17 octombrie 2014

Pregătiri prezidențiale

Prefectura a început pregătirile pentru ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare fără incidente, în limitele legii.
 Prefectura a transmis Biroului Electoral Judeţean (BEJ) o adresă referitoare la interdicţia privind utilizarea instalaţiilor de distribuţie energie electrică şi gaze naturale ca suport pentru afişaj.
A avut loc o primă întâlnire a conducerii Instituţiei Prefectului cu structurile ministerului din judeţ, pentru stabilirea măsurilor necesare pentru asigurarea pazei la secţiile de votare.
 Au fost distribuite, în vederea afişării, către primăriile municipale, orăşeneşti şi comunale, publicaţiile prin care se aduce la cunoştinţă publică delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare şi s-a solicitat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  să asigure verificarea de către structurile specializate a spaţiilor de depozitare a materialelor necesare votării, pentru ca acestea să corespundă din punct de vedere al protecţiei împotriva incendiilor şi al planurilor de protecţie şi pază. În perioada care urmează, vor fi desemnaţi, de către preşedintele Tribunalului Botoșani, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi locţiitorii acestora de la birourile electorale ale secţiilor de votare municipale, orăşeneşti şi comunale; vor fi preluate buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea “VOTAT”, a timbrelor autocolante, precum şi a broşurilor cu “Reglementări privind alegerea Preşedintelui României din anul 2014″ de la sediul Monitorului Oficial.
 De asemenea, în săptămâna care urmează, vor fi confecţionate ştampilele de control ale secţiilor de votare, precum şi ştampilele cu menţiunea “ANULAT”.

Niciun comentariu: