miercuri, 29 octombrie 2014

Înlocuirea contoarelor

Locuitorii din Mileanca ar putea fi obligate sa-si inlocuiasca toate contoarele care masoara consumul de curent electric cu unele noi, inteligente, se arata in Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica, lansat recent in dezbatere publica de Departamentul pentru Energie.
 Masura se va implementa, pentru majoritatea populatiei, in urmatorii sase ani.
Potrivit sursei citate, masura se va implementa, pentru majoritatea populatiei, in urmatorii sase ani, dupa cum se arata in Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica, publicat, saptamana trecuta, pentru dezbatere publica, pe site-ul Departamentului pentru Energie din cadrul Guvernului Romaniei.
 Astfel, conform acestui document, nu mai putin de 80% dintre consumatorii de energie electrica trebuie sa dispuna de sisteme de masurare inteligente pana in anul 2020.
 Reglementarea este cuprinsa intr-o directiva a Parlamentului European si a Consiliului Europei din iulie 2009, ce prevede ca "statele membre asigura implementarea unor sisteme de masurare inteligenta care contribuie la participarea activa a consumatorilor pe piata furnizarii de energie electrica".
 Urmatorul pas va fi ca Agentia Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa aprobe, pana la sfarsitul anului viitor, calendarul national de implementare a sistemelor de masurare inteligenta, care va contine datele calendaristice ale etapelor de implementare si planul national de implementare a sistemelor de masurare inteligenta care sa cuprinda lucrarile de investitii, valoarea acestora, sursele de finantare, precum si masuri de informare a clientilor finali.

Niciun comentariu: