miercuri, 29 octombrie 2014

Manuale comandate

Inspectoratul Școlar Județean a comandat 20.221 de manuale pentru elevii din clasa I și din clasa a II-a din județ.
 Achiziția va fi făcută de Ministerul Educației, în baza comenzilor primite de la inspectoratele școlare.
 Oferta editurilor de manuale pentru clasa I și a II-a a fost publicată pe platforma manuale.edu.ro, iar învățătorii au avut la dispoziție aproximativ o săptămână pentru consultarea online a acestora.
 Aceștia au avut, de asemenea, în mână, și varianta tipărită a manualelor.
 Comenzile pentru manualele în format tipărit au fost făcute la nivelul fiecărei școli, în funcție de opțiunile învățătorilor, centralizate la nivelul inspectoratului școlar și trimise către Ministerul Educației, care va trimite comenzile către edituri.
Singurul manual care nu a putut fi comandat este Comunicare în limba română, pentru clasa I, a cărui licitație a fost contestată.
 În acest caz, procedurile vor continua abia după ce Consiliul pentru Soluționarea Contestațiilor va lua o decizie.
 La Matematică și explorarea mediului, pentru clasa I, cei mai mulți elevi vor folosi manualul propus de SC CD Press SRL, având ca autori pe Iliana Dumitrescu, Nicoleta Ciobanu, Alina Carmen Birta, iar la limba engleză a fost preferat manualul propus de doi autori străini, Jenny Dooley și Virginia Evans.
 La Comunicare în limba română, pentru clasa a II-a, cei mai mulți învățători au ales manualul propus de CD Press SRL, de Iliana Dumitrescu și Nicoleta Ciobanu, iar pentru Matematică și explorarea mediului a fost preferat manualul propus de Intuitex.
 Nu a fost avansat un termen pentru momentul în care manualele, așteptate de mai bine de un an de zile, vor ajunge pe bănci, dar oficialii inspectoratului școlar au fost de părere că este vorba de o perioadă destul de scurtă.
 În paralel cu manualele tipărite, elevii și învățătorii au la dispoziție și varianta digitală a acestora, care poate fi descărcată de pe portalul oficial al Ministerului Educației.
Manualele digitale pot fi folosite în condițiile în care elevii dispun de tehnica necesară, respectiv tablete.

Niciun comentariu: