marți, 2 decembrie 2014

ISJ: Comunicat de presă

Cadrele didactice care s-au înscris la concurs în vederea obținerii gradului didactic I și II intră în focul inspecțiilor de specialitate.
 Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, la aceste inspecții se va apela și la metodiști, comisiile fiind constituite la nivelul ISJ.
 "Sunt inspecții speciale. Conform unui grafic, inspectorii se vor deplasa la cadrele didactice care sunt înscrise la concursurile de obținere a acestor grade didactice și vom realiza conform metodologiei și procedurii aceste activități.
Sunt cele patru ore de inspecție la clasă pe care le realizează comisia stabilită prin decizie la nivel de ISJ și se stabilește care este metodistul pentru că nu neapărat numai inspectorul de specialitate trebuie să fie în aceste comisii.
 Există un corp de metodiști și vor fi solicitați în realizarea inspecțiilor speciale", a precizat Mihaela Huncă.
 În această perioadă se verifică și dosarele celor care s-au înscris la examenul definitivat.
*
 Deoarece se apropie sărbătorile de iarnă și că în fiecare unitate de învățământ se obișnuiește să se organizeze diferite activități înainte de vacanță, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, atenționează cadrele didactice și directorii că este interzisă colecta de bani de la copii și părinți.
 Conducerea ISJ a trimis și adrese în școli cu privire la acest aspect.
 "Am spus și la începutul anului școlar, și spun de fiecare dată: nu se strâng bani nici de la copii, nici de la părinți.
 Noi, periodic, facem și adrese în scris, și ne adresăm tuturor cadrelor didactice pentru că nu este corect, iar în discuțiile cu directorii eu cred că s-a înțeles acest lucru", a precizat Mihaela Huncă.

Niciun comentariu: