vineri, 13 februarie 2015

Ce citim?

“Iubirea ca o ţeapă. Mic tratat de amor”, de Alan H. Cohen
V-aţi întrebat vreodată ce nu merge bine în viaţa voastră amoroasă?
 De ce nu reuşiţi să daţi de persoana potrivită cu care să puteţi avea parte de o relaţie?
 În cazul în care raspunsul este “da” la ambele întrebări, atunci, autorul cărţii, Alan Cohen, ar putea oferi răspunsul.
 Cartea “Iubirea ca o ţeapă” este împărţită în zece capitole, fiecare capitol având un titlu care ar putea reprezenta o posibilă problemă care să determine relaţia să eşueze.
Prin primul motiv prezentat, autorul a sărit direct la subiect, acesta sugerând că motivul pentru care majoritatea oamenilor nu au un partener se datorează faptului că încep relaţia de pe picior greşit.
 Alan Cohen prezintă o mulţime de detalii amănunţite prin care ne explică diferenţa dintre a fi dispus să iubeşti şi a fi disperat să iubeşti pe cineva.
 Un alt factor important care ajută la găsirea dragostei este abilitatea de a te vedea pe tine însuţi aşa cum eşti cu adevărat.
 Multe persoane care nu au un partener sunt atât de disperate să găsească pe cineva cu cine să îşi petreacă timpul încât preferă să mintă în privinţa intereselor şi pasiunilor lor, având grijă să prezinte aceleaşi interese şi pasiuni ca şi persoana, doar pentru a-i face pe plac.
 Această strategie nu doar că fac persoana să se simtă mult mai tristă în cazul unei despărţiri, dar atrage şi persoanele nepotrivite în jurul ei.
 Alan Cohen ne explică “dragostea la prima la vedere”, acesta sugerând că, în general, o persoană care consideră dragostea la prima vedere posibilă trăieşte într-o lume fantastică, închipuindu-şi că totul merge perfect şi nu vede relaţia aşa cum este ea cu adevărat
 Pentru a putea să îşi prezinte sfaturile cât mai eficient, Alan Cohen recurge la întâmplări anecdotice între capitole.
Fiecare întâmplare prezintă în mod direct sau indirect întâmplările petrecute în viaţa altor oameni, a căror relaţie a eşuat şi, la sfârşitul fiecărei poveşti, ne oferă câteva sfaturi utile.
 O altă idee de bază este aceea de a te comporta şi gândi cât mai realist. Adică, să rămâi cât mai sincer cu tine însuţi şi cu persoana care îţi este alături.
 La sfârşitul cărţii, Cohen sugerează să privim tot timpul partea plină a paharului, să gândim pozitiv şi să nu ne gândim la ce nu ar putea merge bine într-o relaţie proaspăt începută.
Să ne lăsăm duşi de val şi să lăsăm totul să decurgă de la sine.
 “Iubirea ca o ţeapă” este o carte care poate fi de mare ajutor tuturor persoanelor singure, care vor găsi o mulţime de informaţii şi sfaturi utile pentru a-şi îmbunătăţi viaţa amoroasă.
 Alan H. Cohen este autorul a 24 de volume şi CD-uri motivaţionale foarte cunoscute şi apreciate, fiind traduse în peste 20 de limbi.

Niciun comentariu: