Subvenţiile de peste 5.000 euro primite de agricultori vor putea fi încasate doar dacă fermierii şi-au plătit toate impozitele.
Măsura va intra în vigoare din 2016, iar în timpul rămas fermierii trebuie să pună la punct toate actele necesare.
Prin această măsură, autorităţile vor să evite situaţiile în care un fermier lucrează suprafeţe mari de teren şi îngrijeşte sute de animale, dar nu plăteşte niciun ban la bugetul de stat.
În plus, pentru a primi fonduri europene cu care să-şi dezvolte afacerile, fermierii trebuie să fie organizaţi ca PFA (persoană fizică autorizată).
Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), în această situaţie se află fermieri care au în proprietate peste jumătate din suprafaţa agricolă de 8 milioane de hectare a României.
Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 mai precizează că nu pot depune proiecte pentru finanţare europeană cei care au încetat contractele din proprie iniţiativă, cei care nu au respectat obligaţiile contractuale, cei care au prezentat declaraţii neconforme cu realitatea şi cei care se află în situaţii litigioase cu Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu