joi, 5 martie 2015

Contabilitate pentru oieri!

Crescătorii de animale din Mileanca sunt revoltaţi, deoarece vor trebui să se apuce de contabilitate dacă mai vor plăţile directe.
 Concret, cei care încasează anual subvenţii de peste 5.000 de euro sunt nevoiţi să devină persoane fizice autorizate sau să-şi înfiinţeze întreprinderi individuale.
 Cel puţin aşa arată proiectul ordonanţei privind plăţile directe.
 Oierii spun că nu vor să se apuce de contabilitate, fie ea şi primară, sau să-şi angajeze contabili şi să fie vizitaţi mereu de inspectorii de la Finanţe.
 “Nu este nevoie să ne facem Persoane Fizice Autorizate, dacă luăm subvenţii peste 5.000 de euro, pentru că noi plătim impozite şi asta spune tot.
 În loc să ne uşurăm viaţa, noi ne-o complicăm.
 O astfel de reglementare ar atrage după sine cheltuieli şi mai multă muncă.
 Contabil, acte, socoteli”, a spus Ioan C,crescător de oi.
 La nivel naţional, situaţia a devenit tensionată, iar oficialii din Ministerul Agriculturii au avut întâlniri cu reprezentanţii crescătorilor de animale.
 “Fermierii noştri sunt oameni de peste 55 de ani, care şi-au adunat cu trudă animalele şi nu vor acum să le treacă pe Persoană Fizică Autorizată.
 Pentru noi, lucrul ăsta are multe efecte negative.
Noi plătim impozit pe norma de venit.
Nici măcar un crescător de animale n-a comentat când s-a hotărât să dăm impozit zece lei pe cap de oaie”, a declarat preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine.
Pe de altă parte, reprezentanții APIA spun că măsura este una bună şi trebuie să se aplice pentru a se putea intra în legalitate.
 “Este normal să se înregistreze ca Persoană Fizică Autorizată. Această activitate trebuie fiscalizată, deoarece aşa este normal.
  Credem că nici nu ar trebui să se pună altfel problema, având în vedere că vorbim de cei care încasează subvenţii de peste 5.000 de euro.
 Proiectul ordonanţei privind plăţile directe se discută în aceste zile.

Niciun comentariu: