marți, 31 martie 2015

Plata pensiilor în avans

În luna aprilie 2015 plata pensiilor, a indemnizatiilor acordate veteranilor de razboi precum și celelalte drepturi acordate în baza unor legi speciale, se va face în avans, ultima zi în care se dorește să se faca plata la domiciliul beneficiarilor fiind 10 aprilie.
 Mai exact, avand în vedere Sărbătorile Pascale din luna aprilie, pensiile vor fi plătite la domiciliul beneficiarilor cu câteva zile în avans, în intervalul 6 - 10 aprilie în loc de perioada 14 - 28 aprilie, așa cum se plătesc de obicei.
 Beneficiarii care nu vor fi găsiţi la domiciliu în această perioadă vor putea ridica pensiile de la sediul subunităţilor poştale până în penultima zi lucrătoare din lună, respectiv 29 aprilie.
La aceasta data în evidențele CJP Botoșani se află în plata 121.644 de beneficiari de pensii , indemnizatii pentru veterani de razboi și drepturi acordate în baza unor legi special din care 26.146 de persoane primesc drepturile bănești în conturi bancare.
 “În ceea ce priveşte asigurarea achitării prin conturi bancare a pensiilor, a celorlalte drepturi prevăzute de legi speciale și a drepturilor veteranilor de război care se achita de regulă odată cu pensiile, se va efectua conform convențiilor încheate de către CNPP cu unitățile bancare.
 CJP Botoșani urmează să vireze, în avans, sumele catre bănci pana pe data de 6 a lunii aprilie astfel încât plata drepturilor bănești către beneficiari să înceapă cel mai târziu în data de 8 aprilie.
Facem toate eforturile necesare pentru ca plata sumelor către banci să fie efectuată cel târziu în data de 6 aprilie așa încât să nu existe intarzieri la plata efectiva a drepturilor banesti catre pensionari”, declară într-un comunicat de presă.

Niciun comentariu: