luni, 6 aprilie 2015

Programul – Şcoala Altfel: „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Prima zi!

Deschiderea oficială a Programului – Şcoala Altfel: „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a avut loc astăzi.
Săptămâna ”Şcoala altfel” este dedicată activităţilor extracurriculare, pe care fiecare şcoală le plănuieşte.
 De la excursii, la vizite la muzee şi ateliere artistice, fiecare clasă pune la cale un program de astfel de activităţi.
 Printre instituţiile care au constant vizitatori din rândul elevilor în săptămâna ”Şcoala altfel”, se numără Complexul Muzeal Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean.
 Astăzi, ei au curatat toate drumurile si ulitele din localitate, dându-le astfel o lectie de buna purtare si respect fata de natura "oamenilor mari".
 Echipati cu manusi si saci menajeri, elevii au pornit inca de la primele ore ale diminetii in cautarea deseurilor aruncate la voia intamlarii.
 In numai cateva ore, copiii am reusit sa umple peste 20 de saci cu deseuri, adunate fie de pe marginea drumurilor, fie din santuri.
Localnicii au apreciat initiativa elevilor si au promis ca vor incerca, pe viitor, sa nu mai arunce deseurile la intamplare si se vor implica mai mult in curatarea satului in care locuiesc.
 Sub indrumarea cadrelor didactice, elevii au compus cateva sloganuri interesante, pe care le-au popularizat in randul satenilor.
Printre mesajele cele mai importante s-au numărat "Ocrotiti natura! Nu aruncati gunoaiele la voia întâmplării", "Nu călcați iarba si florile" sau "Respectați natura! Un sat curat, un sat fericit!”

Niciun comentariu: