miercuri, 8 aprilie 2015

”Școala altfel”- ziua a treia!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) din Dorohoi si-a deschis portile pentru prescolarii, elevii si profesorii din Mileanca in saptamana "Scoala altfel - "Sa stii mai multe, sa fii mai bun". Acestia au petrecut mai multe minute in subunitatea ISU Botosani, timp in care au aflat o parte din tainele meseriei de pompier.
 Specialistii din cadrul Inspectiei de Prevenire le-au prezentat musafirilor tehnica de interventie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia, precum si sfaturi despre cum sa previna sau cum sa se comporte intr-o situatie de urgenta, fie ca este vorba de inundatie, cutremur de pamant, incendiu sau descoperirea munitiei ramase neexplodate din timpul conflictelor armate.
 Cu această ocazie au fost organizate ateliere de prezentare a tehnicii și mijloacelor din dotare și un tur la unității, jandarmii oferindu-le explicații despre misiunile pe care le execută.
 In saptamana, “Scoala altfel – sa stii mai multe, sa fii mai bun” zeci de elevi au mers in vizita la pompieri.
 Ofiterii le-au prezentat masinile de interventie si le-au demonstrat cum se stinge un incendiu. Scolarii au primit si cateva sfaturi utile despre cum sa previna sau cum sa se comporte intr-o situatie de urgenta, fie ca este vorba de inundatie, cutremur de pamant, incendiu sau descoperirea munitiei ramase neexplodate din timpul conflictelor armate.
 Ropote de aplauze s-au auzit atunci cand in peisaj si-a facut aparitia cainele salvator al pompierilor.
Cu siguranta acesta a fost atractia celor mici care nu se mai saturau sa-l vadă.

Niciun comentariu: