joi, 28 mai 2015

Alocații diferențiate!

Guvernul ia în calcul alocaţii diferenţiate pentru copii.
 Ministerul Muncii a cerut opinia Curţii Constituţionale pe această temă.
Premierul declara recent că ar vrea să se acorde alocaţii pentru copii în funcţie de veniturile părinţilor. Ideea unei alocatii egale pentru toti copiii este nepractica, deoarece trebuie o diferentiere in functie de venitul parintilor, afirma premierul, aratand ca ar fi preferat sa urce alocatia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici si sa nu o dubleze si pentru cei cu venituri suficiente.
 El s-a referit la viitorul nivel al alocatiei pentru copii, dublata in Parlament de la 42 lei la 84 lei, de mai multe ori cu expresia “82 de lei.”
 “Opinia mea este ca alocatia pentru copii trebuie sa fie diferentiata, in functie de cine are nevoie de bani, pentru ca 82 de lei pentru o familie amarata sunt foarte putini si 82 de lei pentru o familie care are posibilitati nu conteaza, probabil ca nici nu-si incaseaza.
 Ideea de a da 82 de lei la toata lumea in mod egal e o idee pe care eu o consider nepractica.
 As fi preferat sa dau nu 82, ci, nu stiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse (…) si sa nu marim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru ca au parintii venituri suficiente si la care cei 42 de lei nu conteaza”, a declarat premierul Victor Ponta.

Niciun comentariu: