miercuri, 6 mai 2015

Tot mai puțini!

Primele date statistice ale acestui an sunt triste pentru botoșăneni.
 Si asta pentru cã populatia judetului înregistreazã o scãdere continuã.
 Datele din primele trei luni ale acestui an au relevat cã sporul natural pentru judetul Botoșani a înregistrat o cifrã negativã, de – 2,16 la mia de locuitori.
 Indicatori negativi ai sporului natural se întâlnesc atât în orase, la Dorohoi, Darabani si Săveni, cât si în marea majoritate a comunelor.
 În unele zone din mediul rural, scãderea sporului natural este dramaticã.
 În fruntea comunelor care „mor“ se situeazã comuna Mitoc, care, în primul trimestru al acestui an, a înregistrat un spor natural de – 26,54 la mia de locuitori, urmatã de comuna Brăești, cu un spor de -24,80 la mie.
 Cu un procent de 8,64 de nãscuti vii la mia de locuitori, comuna Concești se înregistreazã în statistici cu numãrul cel mai mare de nasteri raportate la numãrul de locuitori.
Conform acelorasi criterii, pe locul doi se situeazã comuna Dângeni, cu 7,04 nãscuti la mia de locuitori, pe locul trei urcã Ungureni, cu 6,71 nãscuti vii la mia de locuitori, urmatã de comuna Stefănești, cu 6,27 de nãscuti vii la mia de locuitori, si de comuna Dracsini, cu 5,70 la mie.
Conform aceleiasi surse, Serviciul de statisticã din cadrul Directiei de Sãnãtate Publicã (DSP) , dintre localitãtile urbane, procentul cel mai mare de nou-nãscuti s-a înregistrat în acest an la Botoșani, cu 5,93 bebelusi nãscuti la mia de locuitori, si la Dorohoi, cu 2,44 nãscuti la mia de locuitori.
Numãrul deceselor rãmâne mai mare decât cel al nastrilor la Darabani, unde sporul natural înregistrat în primul semestru al anului este de – 4,24 la mie, la Săveni, care se înregistreazã cu un spor natural de -5,55 la mie, dar si la Flămânzi, unde sporul natural este de 4,25 la mie.

Niciun comentariu: