miercuri, 24 iunie 2015

Evaluarea Națională 2015. La matematică

Elevii  spun că subiectele de la matematică din cadrul examenului de evaluare naţională 2015 au fost mult mai uşoare decât s-au aşteptat.
 Pentru că subiectele de la evaluare naţională 2015 la matematică au fost, spun ei, uşoare, mulţi elevi au ieşit din examen după prima din cele două ore avute la dispoziţie.
 Elevii au primit corpurile rotunde şi piramida, iar cei care au susţinut proba la matematică de la Evaluarea Naţională 2015 spun că subiectele au fost uşoare.
 De asemenea, ei au mai avut o problemă cu un dreptunghi cu două triunghiuri în el, au avut de calculat aria şi unghiurile, iar la algebră au avut de rezolvat exerciţii cu funcţii.
 În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională.
Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, proba de Matematică a inclus noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.
 Pe 26 iunie se afişează rezultatele provizorii ale examenului, urmând ca în aceeaşi zi elevii nemulţumiţi de note să depună contestaţii.
 Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale vor fi publicate în ultima zi a lunii iunie.
 Iar emoţiile absolvenţilor de gimnaziu nu se sfârşesc aici.
 În perioada 3-7 iulie, ei trebuie să completeze opţiunile pentru liceu, repartizarea urmând să fie făcută în funcţie de media de admitere, compusă din media de la Evaluarea Naţională, în proporţie de 75 la sută şi din mediile anilor de gimnaziu, care cântăresc 25 la sută.
 În final, elevii vor afla unde îşi continuă studiile în următorii patru ani, pe data de 15 iulie.

Niciun comentariu: