vineri, 31 iulie 2015

Doar o adeverință medicală

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Sănătății pregătesc un ordin comun care va stabili că şcolile şi grădiniţele nu vor mai solicita analize bacterologice pentru intrarea copiilor în colectivitate, ci doar adeverinţă de la medicul de familie.
 “Pregătim un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministrului Educaţiei, pentru a prezenta explicit condiţiile medicale necesare înscrierii copiilor în unităţile de învăţământ, la începutul anului şcolar.
 Începând din anul şcolar 2015 – 2016, elevii vor prezenta o adeverinţă de la medicul de familie prin care se atestă faptul că respectivul copil este clinic sănătos şi nu suferă de o boală contagioasă”, a spus Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
 Secretarul de stat a precizat că, de fapt, nici actualele reglementări nu obligau la efectuarea exudatului faringian sau coproculturii, dar, într-un vechi obicei care datează de mulţi ani în urmă, multe unităţi de învăţământ mai solicită, obligatoriu, prezentarea unor analize bacterologice.
În cazul în care medicul de familie consideră necesară realizarea acestor analize, întrucât suspectează o anumită boală, acesta va trimite copilul să facă analizele bacterologice, după care va putea elibera avizul medical pentru intrarea în colectivitate.

Niciun comentariu: