miercuri, 15 iulie 2015

Prognoză!

Estimarea este realizatã folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie duratã (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tãrii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicatã de aparitie a precipitatiilor.
 MOLDOVA
 În prima sãptãmânã a intervalului de prognozã vremea se va încãlzi treptat, astfel încât, de la valori sub normele caracteristice perioadei, de aproximativ 24 de grade pe 14 iulie, va ajunge sã fie cãlduroasã, izolat canicularã, cu medii de 33…35 de grade în jurul datei de 19 iulie.
A doua sãptãmâna de prognozã va fi caracterizatã de un regim termic relativ constant, cu medii ale temperaturilor diurne de 31…32 de grade.
 Noptile vor fi mai rãcoroase la începutul intervalului, când media termicã va fi de 13…15 grade, dar dupã data de 19 iulie, pânã la sfârsitul intervalului de prognozã, temperaturile nocturne se vor mentine la valori de 17…18 grade, în medie.
 Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicatã în zilele de 13, 14 , 20 si 21 iulie.
 În rest, doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecãtoare.

Niciun comentariu: