joi, 20 august 2015

O nouă măsură din PNDR

O noua masura va fi deschisa, de luna viitoare, in cadrul actualului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
 Este vorba de sub-masura 7.2 Investitii in infrastructura de baza, ce are o alocare totala, pentru 7 ani, de 1,103 miliarde de euro.
Astfel, alaturi de cele 10 masuri deja aflate in derulare, la începutul lunii septembrie, va fi lansata aceasta masura dedicata infrastructurii din mediul rural.
 Noul PNDR 2014-2020 destinat dezvoltarii agriculturii cuprinde 14 masuri de finantare si fonduri totale de 9,363 miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro reprezinta fondurile europene, iar 1,347 miliarde de euro contributia nationala.
 Masurile care mai trebuie deschise pe noul program sunt cele de agromediu – care se vor deschide în mod automat, infrastructura în mediul rural, partea de cooperare si cea de silvo-mediu.
 În cadrul sub-masurii 7.2, vor fi sprijinite investitiile pentru îmbunatatirea infrastructurii de baza la scara mica în vederea unei dezvoltari economice durabile si a reducerii saraciei în spatiul rural. Scopul sprijinului acordat prin masura este cresterea numarului de locuitori din zonele rurale care beneficiaza de infrastructura de baza îmbunatatita, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii, care au caracter informativ.
Sprijinul va fi acordat pentru investitii în active corporale (infrastructura rutiera de interes local si infrastructura de apa/apa uzata, infrastructura educationala, infrastructura sociala) si, respectiv, investitii în active necorporale. Beneficiarii sunt comunele si asociatiile acestora conform legislatiei nationale în vigoare, precum si ONG-urile pentru investitii în infrastructura educationala (gradinite) si sociala (infrastructura de tip after-school).

Niciun comentariu: