marți, 25 august 2015

Producția de miere pe fondul secetei!

Producţia de miere din acest an va fi mai mică pe fondul secetei, estimează preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine, Ioan Fetea.
 Invitat în emisiunea „Apel matinal” de la radio România Actualităţi, el a spus că apicultorii sunt nevoiţi să exporte pentru a-şi putea acoperi cheltuielile din cauza cererii mici pe piaţa internă.
 Ioan Fetea: „Comparativ cu anul trecut s-au realizat producţii mai bune la rapiţă şi salcâm, dar ulterior la producţia de tei şi mai ales la floarea soarelui producţiile sunt nesatisfăcătoare încât producţia medie anuală va fi undeva puţin peste media multianuală.
 Şi din acest punct de vedere sigur că apicultorii sunt nemulţumiţi pentru că în ultima vreme producţiile au scăzut şi din acest punct de vedere sigur ei nu îşi mai realizează o rentabilitate minimă care să ne permită măcar să supravieţuiască de la un an la altul, să menţină în viaţă familii de albine. Sperăm ca după vacanţa occidentalilor din luna august apicultorii să pot să-şi desfacă pe piaţa externă acest produs.”
Ţara noastră este cel de-al patrulea producător de miere al Europei, iar un român consumă 500 de grame de miere pe an, faţă de 4 kilograme în ţările nordice.(Rador)

Niciun comentariu: