marți, 15 septembrie 2015

Inspectorii sanitari inspectează!

Inspectorii vor avea în vedere condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă, vor urmări dacă acestea au mobilier specific, dacă iluminatul este suficient, natural sau artificial şi dacă microclimatul este corespunzător.
 Odată cu începerea anului şcolar, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) demarează controale în toate unităţile de învăţământ din judeţ.
 De astăzi, inspectorii sanitari vor verifica fiecare unitate de învăţământ, dorind să afle ce condiţii li se asigură elevilor la început de an şcolar.
Controlul este realizat în baza unei tematici dispuse de Ministerul Sănătăţii şi se va derula până pe 16 octombrie.
 Inspectorii sanitari vor avea în vedere condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă, vor urmări dacă acestea au mobilier specific, dacă iluminatul este suficient, natural sau artificial şi dacă microclimatul este corespunzător.
 Vor fi inspectate inclusiv laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare.
 De asemenea, vor verifica dacă este asigurată apa potabilă curentă şi vor face analize acolo unde este cazul.
Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar şi blocurile alimentare din cămine şi internate vor fi, la rându-le, verificate.
 Un alt obiectiv al controlului în unităţile de învăţământ vizează interzicerea fumatului în spaţiile publice.
 De asemenea, inspectorii vor verifica şi unităţile de catering care sunt în contract cu unităţile de învăţământ, dar şi cabinetele medicale şcolare.
 Din datele comunicate de DSP, la sfârşitul anului şcolar 2014 – 2015, din 225 de unităţi de învăţământ, 108 aveau aviz sanitar de funcţionare, iar 117 nu aveau acest aviz.
 De asemenea, 202 unităţi şcolare nu deţin nicio formă de pază, iar 26 de unităţi şcolare nu au autorizaţia de securitate la incendii.

Niciun comentariu: